понеділок, 8 лютого 2010 р.

А по утру они проснулись...

Ну ось і прийшов цей ранок, коли не хочеться відкривати очі...
Чи було щось несподіване? В принципі, ні. Все йшло до того. Але від того не менш прикро.
Ті, які досі кажуть, що різниці між кандидатами нема, невже не чули, як нагло "регіони" перейшли на російську мову в першому ж зверненні до виборців після голосування?
Очевидно, на Заході України мало що зміниться. А тут, в Криму, весь той пісковий замок українського, який я намагалась сприяти в міру сил вибудовувати у пущі, рухне. Поступово тут відбувались зміни, а тепер... Принаймні - все загальмується. Не певна, чи зможемо ми без підтримки команди Юлії Тимошенко відбудувати музей Лесі Українки. І як тепер сприймати нового міністра "культури без культури", лакизу Гришка, про якого я вже писала? Переконана, що на спеціальність "українська мова і література" в університеті набір скоротиться. От і прийдеться, якщо не мені, то моїм вихованцям, їхати зі своєю освітою і дисертаціями заробітчанами в західне гетто, бо енергія побудувати державу на своїй землі раптом вичерпалась. У ХХІ столітті слід оголошувати чергову партизанську війну за українську мову.
Важко дорікати виборцям. За результат повинна взяти на себе відповідальність інтелігенція, та сама, що колись стояла (чи звисала з хмар вищості) зі мною плече в плече на Помаранчевому майдані. Це ті 3 проценти повністю деморалізованих "месією" Ющенком. Чи не парадокс - з рук Кучми ми відмовились "брати" Януковича. Пройшло 5 років, причому він зовсім не змінився, такий же бандит з примітивним мисленням. І тепер нам цього ж Януковича нав'язав сам Ющенко. І не спрацював той внутрішній спротив, який є, є, є - десь глибоко прихований в українців, але приспаний абсолютно злочинною ідеєю "чистих рук".
Дежа вю. Знову розрив ті самі три проценти. Тільки Ющенка ми кинулись витягувати, і суди доводили фальсифікацію. А що тепер? Просто фальсифікації стали узаконеними, до чого доклав рук сам гарант. Чистих?

11 коментарів:

  1. ... чи зможемо ми без підтримки команди Юлії Тимошенко відбудувати музей Лесі Українки? ...

    Я думаю - зможемо.

    ВідповістиВидалити
  2. Ви як офіційний представник команди Януковича стверджуєте, чи як - неофіт-любитель?

    ВідповістиВидалити
  3. 2гордому бібліотекареві: кожен має свої цінності - комусь важливіша власна гордість, а комусь національна культура. Чит. листи Шевченка: "для того, щоб щось зробити, потрібні люди, і потрібні гроші". Для того, щоб зруйнувати - досить людей.

    ВідповістиВидалити
  4. 2Martiana: До чого тут "власна гордість"? Гроші є лише у політ-командах? І що після виборів "команда Юлії Тимошенко" так збідніє, що у них не знайдеться грошей?

    ВідповістиВидалити
  5. Когда человек на своём месте, никто не может помешать ему делать своё дело.
    Вы на своём месте и своё дело делаете хорошо. А ВФ... он, как ни странно, тоже там, где ему и положено быть. И со своими задачами справляется будь здоров:-)
    Хуже было бы, если бы такие, как он, занимались культурой...

    ВідповістиВидалити
  6. "Хуже было бы, если бы такие, как он, занимались культурой..."

    Анонім, так він тапер ніби і культурою буде займатись. Ви не в курсі?

    ВідповістиВидалити
  7. К счастью, культуру и мироощущение определяют всё-таки в большей степени близкие нам люди, нежели в меру упитанные мужчины в самом расцвете сил:-)

    ВідповістиВидалити
  8. Президент = Гарант Конституційних прав і свобод.

    "определяют всё"

    За такою логікою це ж можна сказати і про економіку, охорону здоров'я, таємницю листування...
    Президент, наприклад, вносить за пропозицією коаліції подання про призначення ВРУ Прем'єр-міністра і приймає бюджет. А отже, якоюсь мірою саме від нього залежить: відбудують музей, чи ні.

    ВідповістиВидалити
  9. Будет ли сделано то, что нам нужно -- зависит только от нас самих. Хватит надеятся что кто-то сделает что-то "потому что это его работа". Это только в американском кино пожарные снимают с дерева кота и, протягивая его плачущей белокурой хозяйке, говорят: That's what we do...

    ВідповістиВидалити
  10. А ВФ... он, как ни странно, тоже там, где ему и положено быть. И со своими задачами справляется будь здоров:-)

    Не засмучуйтесь шановна martiana за іронією долі, тепер черга перейматися Аноніму

    Будет ли сделано то, что нам нужно -- зависит только от нас самих

    у моєму місті свого часу банкротили пивзавод, бо заважав декому з наближених до проффесіонала, його власник також любив повторювати ці слова. Пивзаводу давно нема…

    ВідповістиВидалити