пʼятницю, 30 січня 2009 р.

Post-tost

День народження – гарний привід для рефлексій। Але приходить час, коли зміну віку фіксуєш принаймні десятиліттями, попадаєш у якийсь стан невагомості, минуле і прийдешнє освітлюються іншими відтінками, змінюються рельєфи, дещо запорошується вщент. Все-таки цікава річ життя! Ніяк не могла уявити, що найближчим для мене товариством стане покоління дітей. І з ними чи не найкомфортніше пити пиво у піцерії, розмовляти про „крутян”, слухати морський прибій.

А ще кайфовіше наступного дня повернутись до своїх буднів, абстрагувавшись від політики (яка ще хапає мене за хвіст, як я від неї не втікаю), розбиратись собі у таємницях тетраксиса, слухати дощ, виховувати улюблену кицьку Маріквіту.
Певно, людський вік проходить якийсь лабіринт, відповідно до загальнолюдського процесу, тільки навпаки. Як у тому студентському анекдоті:
- Прийшов Сократ і сказав: „Все звідси!”, - показавши на чоло.
- Прийшов Христос і сказав: „Все звідси!” І показав на серце.
- Прийшов Карл Маркс і сказав: „Все звідси!” Показав він, звісно, на живіт.
- Прийшов Фрейд і сказав: „Все звідси!” І показав, як належить, нижче живота.
- Але прийшов Ейнштейн і мовив: „Все – відносно”.
Напевно, я вже пройшла, дякувати Богу, всі ті сходинки і тепер перебуваю у цьому стані відносної невагомості. Втім, по цих сходинках, ймовірно, можна бігати туди-сюди. А моє дитинне „я” ще часом допитливо шукає незвідане. До речі, інфантильне питання: чому гласники нової мудрості завжди євреї?

7 коментарів:

  1. У представників кожного народу свої традиції самостверджуватися особистісно.
    У одних прийнято поважати завойовників, у інших гласників мудрості.
    Серед євреїв є видатні полководці, загал про них не знає, серед не євреїв - вчених та філософів, загал їх не часто згадує.
    Все відносно :)

    ВідповістиВидалити
  2. А шо Сократ такі був єврей? :D

    ВідповістиВидалити
  3. Сократ - ні, але більшість умів - так?!

    ВідповістиВидалити
  4. Я не знаю. У вас є статистика?

    ВідповістиВидалити
  5. Принаймні Маркс, Фройд, Ейнштейн......... :)

    ВідповістиВидалити
  6. Для Sandi. Тільки що познайомилась з Вашою домашньою сторінкою і приємно вражена. Мені здавалось, що діалогу між фізиками і ліриками вже нема. Колись Довженко здивувався, що київський інженер не знає Яновського, великого, на його думку, письменника. Колишній нонсенс став нормою. Той факт, що ви, дніпропетровський хлопець, займаючись наукою десь за тридев'ять земель не втратили мови та інтересу до укр. культури мене підбадьорює. Зичу Вам успіхів.

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую за теплі слова, але ви мене перехвалюєте. Я теж не знаю Яновського. :-[

    Але якщо вже мова зайшла про діалог між фізиками і ліриками, то чи не запропонуєте ви алгоритм розділення слів на склади без словника? Було б дуже корисно для переносу слів... ;)

    ВідповістиВидалити